El diputat del PSC José Zaragoza assumirà les funcions de portaveu dels socialistes catalans i de portaveu adjunt del grup parlamentari del PSOE al Congrés dels Diputats en substitució de Meritxell Batet, actual ministra d'Administracions Públiques, segons ha explicat aquest dilluns el portaveu del PSOE, Óscar Puente, en la roda de premsa posterior a la Comissió Permanent de l'Executiva del partit.

D'altra banda, Adriana Lastra serà la portaveu del PSOE després del nomenament de Margarita Robles com a ministra de Defensa i secretari general del grup al Congrés, Rafael Simancas.

D'aquesta manera, el veterà dirigent socialista torna a la direcció del grup socialista al Congrés. Zaragoza va ser secretari general adjunt dels socialistes a la cambra baixa. No obstant això, el llavors secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va forçar-ne la dimissió el febrer del 2013 després que tots els diputats del PSC es posicionessin a favor d'una resolució sobre el dret a decidir a Catalunya.