El diputat del PSC en el Congrés José Zaragoza ha criticat la manifestació d'aquest diumenge a Madrid i el paper exercit per PP, Cs i Vox: "Aquest diumenge veurem a tres, Casado, Abascal i Rivera, competint a veure qui és més fatxa."

En declaracions aquest divendres a Rac1 ha retret als tres partits que busquin la dinàmica de "la divisió, la confrontació i l'odi", i ha considerat que fan servir un tàctica de desgast que ja van utilitzar els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

"Demostren que estan en plena batalla electoral i que en aquesta batalla no els importen les conseqüències per al país", ha conclòs el diputat socialista, que ha considerat que Casado, en les seves crítiques recents a Sánchez, ha demostrat haver perdut el sentit comú.

Defensa la figura del relator

Ha defensat la figura del relator que va proposar el Govern central per al diàleg amb Catalunya, entesa com una persona que acudeixi a la taula de partits catalans per "prendre nota" de les coses que allà es parlin.

Saragossa ha negat que hi hagi una crisi en el PSOE per aquesta tema, encara que ha admès que hi ha veus amb opinions diferents, la qual cosa ha atribuït la "pluralitat" del partit que lidera el president, Pedro Sánchez.

Ha argumentat que l'important és que qui té la responsabilitat d'afrontar el conflicte, el Govern central, i el grup parlamentari en el Congrés estan convençuts i units al voltant que "el diàleg és l'únic camí" per resoldre el problema.

Crítiques a PDeCat i ERC

El socialista ha lamentat les esmenes a la totalitat que han anunciat el PDeCAT i ERC, i ha recordat que aquesta decisió els equipara a partits que després tant critiquen com el PP i Cs, que també s'oposen a la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Saragossa ha advertit els dos partits independentistes de què estan sumant els seus vots amb els "de la manifestació" de diumenge, i això és una posició política evident de la qual després no podran fer-se enrere.