La defensa del català ha unit polítics de diferents ideologies i conviccions —unionistes i independentistes—. Des de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, fins al diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián formen part d'una llarga llista de personalitats polítiques que s'han marcat com a objectiu promocionar la llengua a través de Plataforma per la Llengua.

Segons ha informat l'organització, properament s'impulsarà la campanya “El català, llengua comuna” que comparteixen dos trets en comú: han tingut un paper polític destacable i en termes lingüístics no eren parlants nadius de català però que l'han incorporat com a pròpia i l'utilitzen com a llengua habitual en l'àmbit públic.

MontillaLlenguaComuna / PLataforma per la llengua

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, el primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, l’activista Albano Dante Fachín i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, són alguns dels quinze participants que aquests dies han començat a enregistrar els vídeos, que tindran format d'entrevista. No obstant, també hi ha noms del món de la cultura i els mitjans de comunicació.

Units per la llengua

Plataforma per la Llengua vol impulsar aquesta campanya coincidint amb l'ofensiva contra el català per part de certs sectors de la política espanyola i davant de propostes com la incorporació del castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament català, el que alteraria el sistema d'immersió lingüística actual.

Amb la campanya, Plataforma vol reivindicar el català com el que "és i ha d’ésser la llengua comuna de tota la societat, independentment del lloc de naixença, les opcions polítiques, la religió, l’edat o la classe social".