El president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha alertat aquest dijous que “les empreses sortiran en estampida” si el Govern sorgit del 21-D torna “a la senda de la declaració d’independència”.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Bonet ha explicat que les companyies que han marxat de Catalunya “no han tingut altre remei” i preveu que no tornaran fins que no hi hagi estabilitat. No contempla la possibilitat de tornada, però, en el cas dels bancs, que “no poden ser ni un minut fora de la Unió Europea”.

Pel que fa a Freixenet, Bonet explica que l'empresa està esperant els resultats del 21-D, però insisteix que “inevitablement” hauran de marxar “si continuem amb declaracions d’independència”. De fet, aclareix que si encara no ho han fet és perquè el consell de l’empresa es va celebrar el 31 d’octubre, amb l’article 155 ja aprovat, de manera que ara estan a l’expectativa.

Després d’un octubre “dolentíssim” en termes econòmics, el propietari de Freixenet ha assegurat que les eleccions del 21-D són “vitals” per als catalans, i ha criticat que el president Carles Puigdemont no decidís convocar-les per ell mateix. Així, critica que la rauxa estigui guanyant el seny, i advoca per tornar a la Constitució del 78 i a l’Estatut de Catalunya.

Bonet també s’ha pronunciat sobre Barcelona, després d’afirmar que la marca de la capital catalana estava “morta”. En aquest sentit, el president de Freixenet està segur que la “inestabilitat” ha afectat la no-elecció de la ciutat com a seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA), i s’ha mostrat convençut que el Mobile Word Congress (MWC) “marxarà” si no es redreça la situació.