José Guirao serà el nou ministre de Cultura en substitució de Màxim Huerta, després que aquest hagi dimitit per un frau a Hisenda. Guirao és gestor cultural i expert en art, i va dirigir el Museu Nacional Reina Sofía entre el 1994 i el 2001 i la Casa Encendida de Madrid entre 2002 i 2014. Nascut l'any 1959 a Pulpí, Almeria, Guirao és llicenciat en Filologia hispànica i actualment és director general de la Fundació Montemadrid. 

Girao arriba al nou govern de Pedro Sánchez després de la dimissió de Huerta tan sols set dies després de ser nomenat. El ja exministre de Cultura s'ha vist obligat a prendre aquesta decisió després que hagi sortit a la llum que va defraudar 218.322 euros a Hisenda entre 2006 i 2008. Huerta ja s'ha convertit en el ministre més breu de la democràcia.

Segons fonts del govern espanyol, el nou ministre prendrà possessió demà a les 11.00 hores davant el Rei al Palau de la Zarzuela.

Guirao va ser responsable de l'àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria en els anys vuitanta, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura de 1993 a 1994 i director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia entre aquest any i el 2001. Va iniciar la seva activitat política el 1983 com a responsable de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria, càrrec en el qual va romandre fins a 1987.

El juny de 1988 va ser nomenat director general de Béns Culturals de la Conselleria de Cultura i Medi Ambient de la Junta d'Andalusia, lloc del qual va cessar l'octubre de 1993 a petició pròpia, ja que dies després va ser nomenat, en Consell de Ministres, director general de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura.

Un any després, el 23 de setembre de 1994 va ser nomenat pel Consell de Ministres nou director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía, la col·lecció permanent va ser remodelada durant el seu mandat. Entre 2001 i 2014 va estar al capdavant de la Casa Encendida, un espai cultural de Madrid pertanyent a la desapareguda Caja Madrid i, després de la seva transformació, a la Fundació Montemadrid, que presidia ara.