L'exministre de Foment José Blanco ha recomanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "nomeni un govern de Ciutadans amb Inés Arrimadas al capdavant".

Blanco, que actualment és diputat socialista al Parlament Europeu, s'ha expressat així en una piulada indicant que en el cas que "s'hagués de tornar a aplicar l'article 155, tal com exigeix Albert Rivera", ell optaria per nomenar Arrimadas presidenta de la Generalitat. Ho creu d'aquesta manera perquè "Ciutadans ha estat la força constitucionalista més votada". 

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya s'aixecarà automàticament quan es formi Govern. Això és el que va acordar el Senat quan es va decidir aplicar la norma suprema i suspendre l'autonomia catalana perquè el govern del PP agafés les regnes de l'executiu català. Però Rivera, que va sumar forces amb els populars i el PSOE llavors perquè aquest fos el funcionament del 155, exigeix a Mariano Rajoy no aixecar el 155 fins que no s'acabi el procés.