El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha assegurat aquest divendres al Congrés que encara no sap de què se l'acusa per haver rebut en el seu despatx Pablo González, directiu de Mercasa i germà de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. També ha criticat que "es vulgui construir un relat amb fragments d'un sumari suposadament secret".

Segons el número dos d'Interior, aquest "suposat sumari suposadament secret" s'ha "tergiversat" per donar a entendre que va intervenir des del Ministeri de l'Interior en una investigació que, ha dit, desconeixia fins que va esclatar el 19 d'abril amb les primeres detencions de l'operació Lezo.

José Antonio Nieto ha centrat bona part de la seva intervenció davant la Comissió d'Interior del Congrés en què "no apareix el sumari que tothom diu tenir però que ningú mostra".

La veritat per a ell, ha dit, és que el jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, els fiscals i els investigadors de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van actuar amb "llibertat" i "independència" a partir d'una denúncia de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

"Mai va haver-hi ingerències", ha continuat el número dos d'Interior, que ha demanat que s'esperi la decisió del jutge instructor abans de seguir llançant acusacions "suposadament d'un sumari suposadament secret". "No som bèsties salvatges, no ens tractem com si ho fóssim", ha demanat als diputats de l'oposició.