"Junqueras hauria d'estar en llibertat". Així ho ha dit el magistrat emèrit del Suprem José Antonio Martín Pallín, en una breu entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts. "La sentència de Luxemburg és clara i el fet que continuï a la presó voreja el delicte de detenció il·legal", ha detallat. Ara bé, Martín Pallín ha remarcat que "la immunitat no és impunitat". "La decisió de llibertat per qui sàpiga llegir és immediata", ha remarcat.

En referència al posicionament de l'Advocacia de l'Estat sobre la immunitat parlamentària de Junqueras, Martín Pallin ha dit que no "entén" el suspens que manté. 

Sobre el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín, ha detallat que "primer, han de demanar que s'aixequi la immunitat perquè si no no hi pot haver ordre de detenció" i ha assegurat que, per tant, "es poden moure per tot el territori europeu". "Fins i tot, podrien venir aquí", ha especificat. 

Segons Martín Pallín, Espanya no podria detenir Puigdemont i Comín si decidissin tornar. "L'únic que podrien fer és retenir-los un temps, comprovar que tenen immunitat i els haurien de deixar anar", ha conclòs.