Els candidats a les eleccions generals han passat tota la jornada de reflexió en família. Alguns han deixat que els marqui l'agenda el fill. D'altres han practicat esport i fins i tot han fet bricolatge. Molts d'ells han fet el primer bany de l'estiu i algun ha aprofitat per dinar amb família i amics. A Catalunya, els candidats al 26-J- Xavier Domènech, Gabriel Rufián, Meritxell Batet, Francesc Homs, Juan Carlos Girauta i Jorge Fernández Díaz- no s'hauran de trobar per obligació com fa anys que passa durant la jornada electoral per fer les fotografies dels diaris. Avui, per primer cop, cap rotatiu els ha citat per fer la foto conjunta. 

El vencedor dels comicis del 20-D a Catalunya, el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, dedica el dia a la seva dona, Sònia, i al seu fill Drac, que "tindrà tot el poder i la sobirania, i no serà una sobirania compartida", ha fet broma. Domènech té paraules d'agraïment per la seva parella, la Sònia, "una persona clau que ho fa tot possible". "Val la pena el que estic fent, perquè lluitem per transformar les coses, però és injust no haver pogut estar amb la meva parella i amb el meu fill aquests dies", ha resumit. Domènech pensa "descansar" a casa o anar a la platja a passejar: "Prefereixo estar el dia de reflexió amb la meva dona i el meu fill, als quals tinc moltes ganes de dedicar-los un dia reflexionant tots junts".

El cap de files d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha aprofitat el dissabte de reflexió per descansar i fer vida en família. Ha instal·lat uns prestatges de l'habitació del seu fill i ha dinat amb els seus a la ciutat on viu, Sabadell. El candidat ha explicat que també dedicarà una estona a jugar a futbol amb els de casa i sortirà a passejar per aprofitar una jornada sense compromisos de campanya electoral.

La número u del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, dedica el dia de reflexió a descansar i passejar per Barcelona després d'una campanya en la qual els socialistes s'han centrat en especial a l'àrea metropolitana, encara que també han visitat les capitals de Girona, Lleida i Tarragona. Batet aprofita a més per veure amics amb els quals no ha tingut oportunitat de quedar tant durant la campanya com durant la seva ajustada agenda immediatament anterior, ja que va ser una de les cares negociadores del PSOE en l'intent fallit d'investidura de Pedro Sánchez.

El candidat de CDC, Francesc Homs, tenia previst fer un passeig en bicileta per Taradell però finalment s'ha quedat a passar el dia en família després de quinze dies d'absència i d'una revetlla de Sant Joan en què no han pogut estar junts.

El cap de llista de C's, Juan Carlos Girauta, dedica aquest dissabte a les seves dues grans passions: la música i la lectura. Passarà bona part del dia escoltant música i llegint relaxadament a casa i passejant pel barri gòtic de Barcelona. De fet, la música ha estat present en la campanya. Va sorprendre els assistents d’un acte electoral a Madrid amb una versió molt particular de 'Mediterráneo', guitarra en mà. I va fer quatre cops de maluc al ritme de 'Waka Waka' de Shakira per celebrar el gol que Gerard Piqué va marcar contra la selecció de la República Txeca.

Després de veure's en l'epicentre de la polèmica als últims dies per la difusió de les seves converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, el candidat del PPC i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, té previst passar el dia amb la família a Barcelona, en companyia dels seus dos fills, Carlos i María, i dels seus néts, Alejandra i Hugo. El dirigent popular aprofitarà per desconnectar al costat d'ells, atès que diumenge votarà a primera hora del matí en el seu lloc habitual, l'Escola Augusta del barri de Sant Gervasi, i després viatjarà immediatament a Madrid per fer de portaveu, al costat de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, dels resultats electorals del 26J.

Les primeres espases reflexionen a Madrid

Es repeteixen comicis i també costums. Els candidats han tornat a passar la jornada de reflexió a casa, envoltats de la família i practicant o veient esport, el mateix que abans del 20-D, el resultat sense majories clares va propiciar la repetició dels comicis aquest diumenge. Després de quinze dies de campanya recorrent pobles i ciutats i per afrontar amb forces renovades els nervis de demà i, sobretot, el que pugui venir després, els candidats han dedicat aquest dissabte de reflexió a descansar i estar amb els seus.

El líder del PP i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy, ha aprofitat el dia per estar amb la seva dona, els seus dos fills i el seu pare, amb qui ha dinat al Palau de la Moncloa. Ha fet esport, també, i ha caminat de pressa amb el seu gos Rico pels jardins del recinte presidencial. 

 

 

El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha llevat a Sevilla, on estava amb els seus pares i ahir a la nit va tancar la campanya al costat de la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz. Després d'arribar a Madrid, ha fet una mica d'esport i després ha passat la jornada de reflexió en família, gaudint amb la seva dona i les dues filles a casa, on ha organitzat un dinar amb amics. Aquesta tarda té previst veure per televisió el partit entre les seleccions d'Espanya i Brasil, del Mundial del Bàsquet Sub-17, que se celebra fins al proper 3 de juliol a Saragossa i en el qual les amfitriones ja han guanyat els seus dos primers partits, enfront de Portugal i Mali.

 

 

El candidat d'Unidos Podemos, Pablo Iglesias i altres candidats i dirigents de la coalició s'han reunit amb militants i simpatitzants per jugar, en un ambient distès, uns partits de futbol i bàsquet a la Ciutat Universitària de Madrid. En declaracions als periodistes abans de "fer una patxanga amb amics", ha assegurat que no està nerviós davant el possible "canvi històric" que, segons ell, viurà Espanya després de la jornada de demà. "La veritat és que no", ha dit Iglesias, que s'ha mostrat convençut que pot arribar a un acord amb el PSOE i es veu com "protagonista del canvi", perquè, segons ha publicat a Twitter, "fins i tot a les patxangues somiem volar prop de les estrelles". El líder de Podemos ha jugat al bàsquet abillat amb una armilla de color morat, el mateix que el de la seva formació, i després dels partits ha marxat a dinar amb la seva mare.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat al matí a Madrid, on ha fet una passejada pel parc del Retiro i ha fet un cafè en una terrassa acompanyat per candidats i membres de l'executiva del seu partit, com José Manuel Villegas, Miguel Gutiérrez i Begoña Villacís. Després del passeig matinal, on ha saludat diverses persones en català i s'ha acabat fent una foto amb un grup d'orientals, Rivera ha viatjat a Barcelona per passar la resta de la jornada amb la seva parella i la seva filla.