"Es tracta d'una decisió tècnico-operativa que no correspon al Ministeri de l'Interior". Amb aquestes paraules, el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, s'ha desmarcat completament de la decisió que la delegació del govern espanyol a Madrid va prendre sobre prohibir les estelades al final de la Copa del Rei.

Esperant la decisió del jutge des de Brussel·les, Jorge Fernández s'ha lamentat que "és una pena que una festa del futbol al Vicente Calderón entre el Barça i el Sevilla es converteixi en una espècie de disputa o míting polític" i ha defensat la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, assegurant que "no hi ha hagut cap intencionalitat política" i deixant anar a l'aire que aquesta prohibició "és opinable, com tantes coses a la vida".

Sense mullar-se ni un pèl, el ministre de l'Interior en funcions ha volgut deixar clar que l'executiu estatal acatarà la decisió judicial i, per si un cas fos a favor de la prohibició d'estelades, ha demanat que "tothom faci el mateix". També ha aprofitat per demanar respecte per la resta de símbols i, en aquest sentit, ha emplaçat els aficionats a respectar "els símbols d’Espanya, la figura del Rei, l’himne nacional, la bandera d’Espanya i la bandera de Catalunya, que no és l’estelada".

En aquest darrer punt ha estat prou insistent: "L’estelada no és la bandera de Catalunya, que quedi clar, és la bandera dels independentistes, no la de Catalunya", ha aclarit, i ha afegit que "la bandera de Catalunya que mereix ser respectada, és la senyera".