L'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, durant anys una de les persones de màxima confiança de Mariano Rajoy, forma part del nou comitè executiu del PP que encapçala Pablo Casado i on figura com a secretari d'Interior i Llibertats.

L'etapa de Fernández Díaz al capdavant d'Interior es va tancar amb una forta polèmica arran de l'anomenada operació Catalunya, que va provocar que l'oposició en bloc reclamés la seva destitució. De fet, el ministre va ser reprovat al Congrés per les "seves accions i actituds antidemocràtiques i faltes d'ètica política" en aquesta operació orquestrada per desprestigiar els polítics independentistes.

Una gravació on se'l sentia a ell mateix conspirant amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso, va situar el ministre en una situació molt complexa que no va fer més que empitjorar amb la constant filtració de gravacions, documents i informes cuinats.

La polèmica també va acompanyar el ministre amb decisions com condecorar la Verge o amb la seva confessió que el protegeix un àngel que es diu Marcelo, que constantment l'acompanya.

Sigui o no gràcies a l'àngel, Fernández ha sobreviscut també a aquesta darrera crisi dels populars i ha aconseguit mantenir un càrrec dins de la formació, on se situa ja entre els més veterans.

Amb aquesta perspectiva, l'exministre no ha tingut cap dubte a fer costat a Casado quan ha arribat a la reunió de l'executiva popular. En ser interrogat pels periodistes, ha advertit l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que "ha de saber guanyar el que guanya i perdre el que perd".