L’ex-ministre de l’Interior Jorge Fernández ha assegurat que va ser ell qui va renunciar voluntàriament a presidir la comissió d’Afers Exteriors del Congrés, perquè no volia ser un problema pel partit. En tot cas, ha deixat clar que ell "no havia demanat res". "Com que no he demanat res, no tinc res a criticar ni res a retreure a ningú. Només agrair al meu grup la confiança que m’ha fet", ha insistit.

Fernández Díaz afirma que se sent orgullós de presidir la comissió de Peticions del Congrés, on finalment l'ha col·locat el Partit Popular. A més, s'ha mostrat convençut que el seu partit hauria "aguantat el pols" perquè presidís la comissió d'Afers Exteriors. L'exministre ha fet aquestes declaracions al Congrés abans de participar en la sessió solemne d'obertura de les Corts i després que aquest dimecres tota l'oposició va rebutjar que Fernández Díaz encapçalés la comissió d'Exteriors.

L'exresponsable d'Interior ha recordat que hi havia un "pacte de cavallers" perquè els partits que havien de presidir cadascuna de les comissions designessin qui consideressin convenient i sense condicions prèvies. Però, davant l'actitud del PSOE, ha insistit Fernández Díaz, va comentar a la direcció del grup parlamentari popular que estava disposat a renunciar-hi perquè no volia causar problemes. Ha afegit que va dir al portaveu del grup, Rafael Hernando, que no forcés una "batalla" per la seva designació, tot i que ha dit que estava segur que la seva formació l'hauria defensat fins al final. "Cadascú ha quedat retratat amb els seus actes", ha remarcat l'exministre.