La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, serà una de les figures amb més pes durant la campanya electoral del partit a Catalunya. De fet, és probable que participi a més actes que el cap de llista, Jorge Fernández-Díaz.

La dirigent del PP ha avançat que la idea és que ella faci els actes entre setmana i que Fernández-Díaz, que encara és ministre de l’Interior, faci campanya el cap de setmana.  

Aquesta vegada, més que mai, oficiosament la campanya ja ha començat. En aquest sentit, el partit ha avançat que el grup parlamentari farà una concentració de dos dies a Catalunya. Rafa Hernando i la resta de diputats es trobaran amb regidors catalans i representants de diferents àmbits. Durant el proper mes de juny diversos ministres visitaran Catalunya. Així ho ha detallat la presidenta del partit que ha presidit la primera reunió de l'equip de campanya. 

Vot útil  

El PP català planeja una campanya d'eleccions generals en positiu, de proximitat i "molt austera", en la qual buscarà fidelitzar el seu votant tradicional, sobretot a l'àrea metropolitana, i al mateix temps erigir-se com a vot útil per atreure votants "desencantats" davant la "gran decepció" de C's.

"Estem prioritzant especialment els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, on hem tingut una fugida de vots i estem en condicions de poder recuperar-los. La campanya anirà especialment dirigida a recuperar el votant desencantat que ara sap que l'única opció responsable i seriosa i que de veritat dóna resultats en la vida real és el PP", ha afirmat.

Antídot a governs de principiants i estalinistes

"Som l'únic vot útil davant els amateurs que venien com a partits joves i han demostrat que per a ells fer política és només traslladar els platós de televisió al Congrés. I som també el vot útil davant els extremismes radicals que s'uneixen amb el vell comunisme, perquè són més del mateix: stalinisme, bolivarisme i privació d'iniciativa privada", ha alertat.

El PPC es posicionarà com el partit "de les reformes i de l'ocupació", en una campanya en la qual "ja no hi haurà partits nous" i en la qual C's i Podem "han perdut la novetat".

"Els últims mesos, els catalans s'han cansat d'espectacles teatrals i mediàtics, i els dels xous viscuts al Congrés per part dels nous partits, i d'aliances que semblaven que donarien un nou Govern quan en realitat no produïen res en absolut. Durant mesos han estat creant falses expectatives i enganyant els espanyols".