El conseller Jordi Turull ha explicat en declaracions a El Nacional que en el setè dia de vaga de fam s'ha aixecat més dèbil del que acostumava a sentir-se. "Avui sí que quan m'he llevat m'he sentit més dèbil del que és habitual. Avui ens han comunicat que cada dia a les 9 del matí ens miraran la tensió arterial, el sucre, l'oxigen i el pes. I avui ja m'ho han fet. Tot bé i tot en ordre", ha indicat.

Turull, que ha lloat l'atenció que presta el servei mèdic de la presó i la infermeria, ha explicat que segueix actiu i s'ha apuntat a l'activitat que prepara el centre penitenciari de Lledoners per recollir diners per a la Marató nadalenca de TV3. "És una cursa solidària en la qual òbviament no podré participar, i amb una inscripció a partir de 2,5 euros", ha dit. Insisteix que a la presó hi ha molta més humanitat entre la majoria de reclusos del que es pot pensar des de fora.

Carta Turull 1

El conseller ha detallat que avui ha escrit "tantes cartes com ha pogut", però que té el cap "en el locutori de demà a les 11 del matí i sobretot en el vis a vis de diumenge amb la meva dona i les meves filles". 

També ha fet referència a la vinguda definitiva de l'hivern, amb la baixada de temperatures, que arriba als presos. "El fred, amb tanta humitat, comença a collar fort. Hi ha moments que tens més fred que gana, si no vas ben abrigat. Els presos fan broma i diuen que no som a Manresa, som a Manrússia", diu.

Turull ha explicat que segueix al destino del menjador, on recull els plats, i que s'ha incorporat a aquesta ocupació un noi xinès, que no parla cap idioma conegut, ni tan sols anglès. "Els companys del destino en fan broma dient-me que és periquito", diu amb bon humor recordant el seu equip estimat, l'Espanyol.

Carta Turull 2

Burles i ironies

El conseller no s'ha estat de parlar dels polítics i opinadors que fan befa de la vaga de fam, en un intent de desprestigiar-la.

"Ja ens van advertir que hi hauria gent que es rifaria de la nostra vaga de fam. N'érem conscients. Val a dir que ni m'han sorprès alguns comentaris ni molt menys qui els fan. És aquell perfil de persones que, incapaços de surar pel que ells fan, ho han de fer a base de criticar sense escrúpols el que fan els altres, des de la confortabilitat del sofà entre gintònic i gintònic", ha dit.