Jordi Turull ha complert l'onzè dia de vaga de fam a la presó de Lledoners, que també estan seguint Jordi Sànchez, Josep Rull i Quim Forn. En l'escrit que cada dia fa arribar a El Nacional, el conseller de Presidència destituït pel 155 fa una crida a mantenir el to pacífic “i a cara descoberta” a les mobilitzacions independentistes contra la repressió i alerta que hi pot haver  “infiltrats provocadors”. “Aïllem-los”, exclama.

El conseller explica que es troba bé, malgrat els dies que fa que no ingereix aliments, i celebra una actuació a la presó de la companyia de teatre Dagoll Dagom per a tots els reclusos: "Són moments que et fan més suportable aquest injust empresonament", escriu. 

Turull relata com segueix les seves impressions (els subratllats són seus):

"11 de desembre del 2018

Avui al Jordi Sànchez i a mi ens han fet analítiques de sang, sembla que a l’onzè dia de vaga de fam toca. M’he llevat bé i anar en dejú a fer-les òbviament no ha estat un problema.

M’han vingut a entrevistar de TV3 Txell Ortiz, Jordi Pons i Jordi Agustí . Hem estat una bona estona, amb vidre pel mig, òbviament. Ens hem centrat en la vaga de fam i els objectius de la violència. Del que passa a fora, tot i que em resisteixo a parlar-ne, s’acaba fent inevitable. He insistit que tot allò que es faci de manifestacions i protestes, que siguin pacífiques, “que ens agradem”, tal i com hem fet aquestes anys. Pacífiques i a cara descoberta.  És així com ens agradem i avancem. Més que la policia que pugui enviar l’Estat em preocupen els infiltrats provocadors que col·loquin al mig o al davant d’algunes protestes. Ho han fet molts cops i no han aconseguit mai trencar-nos; en el moment més delicat que ningú caigui a la trampa”.

Aïllem-los. És el que penso que cal fer, insisteixo. Fa dies que ho penso. Avui he pogut escriure moltes cartes. Dagoll Dagom ha vingut avui aquí a Lledoners a fer una actuació. Brillant, per a tots els reclusos. Són moments que et fan més suportable aquest injust empresonament.

Curiosament, avui em trobo millor que ahir i molt millor que dissabte. La nit ha estat millor i suposo que tot ajuda”.

Turull 11 12 2018

Turull 11 12 2018 2