Sens dubte, la part més àcida de la intervenció de Turull ha anat dedicada a Ciutadans, que així com amb Junqueras han fet acte de presència, un cop aprofitats els cinc minuts per interrogar-lo, han marxat, plantant-lo a ell i a la resta de compareixents als quals han mencionat. 

"Són uns maleducats i uns covards! A la presó hi ha molta més humanitat", ha sentenciat, "davant les càmeres són molt valents". Amb més de 700 dies de presó a l'esquena, ha convidat Lorena Roldán a visitar-lo algun dia, i a parlar-li "a la cara dels privilegis a la presó". "Els que som a la presó només en voldríem un de privilegi, que quan una filla necessita el seu pare hi pugui parlar", ha afirmat. Però no s'ha quedat aquí. I ha insistit que "l'única cosa que saben fer a banda de difgamar és que quan hi ha una proposta dels seus oponents polítics, córrer a les faldilles de les togues judicials per frenar-la". 

Turull ha acabat la seva menció especial a Ciutadans comparant-los amb una sèrie antiga que ha tornat a veure a la presó, La casa de la pradera. Ha explicat que el partit taronja li recorda un dels personatges, que "tot i tenir-ho tot de cara sempre regalima amargor per tot arreu". I ha recordat una frase que repeteix l'esmentat personatge, "cridaré i cridaré fins a emmalaltir", aplicable segons ell a l'actitud de Roldán i companyia.