El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el president de JxCat al Parlament, Albert Batet, han tornat a viatjar a Brussel·les per reprendre les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. Turull ha tornat menys de 48 hores d'haver marxat direcció Barcelona després de no arribar a un acord amb el PSOE. Malgrat que l'acord semblava imminent a principis de setmana, les converses entre ambdues formacions han viscut un petit parèntesi durant el cap de setmana, segons fonts de la negociació. 

Reunió a Brussel·les amb Puigdemont

Aquest dijous, la Junta Permanent de Junts per Catalunya es va reunir durant gairebé 6 hores a l'hotel Thon de Brussel·les, però no es va tancar cap pacte per a la investidura de Sánchez. Tampoc es va convocar l'executiva, com estava previst aquella tarda, ni el consell nacional, que havia de garantir la ratificació del projecte i fins i tot la consulta a la militància el cap de setmana.

La possibilitat d'un acord imminent amb el PSOE va quedar definitivament congelada aquest divendres. Al llarg del dia es van succeir els contactes amb Santos Cerdán, tot i que les dues parts negociadores no es van reunir. Finalment, al vespre Jordi Turull i Míriam Nogueras, van tornar a Barcelona, així com el número tres del PSOE, que se'n va tornar a Madrid. 

Discreció amb les negociacions

L'eurodiputat de Junts i exconseller de la Generalitat Toni Comín, va reiterar aquest dissabte que és "fonamental" la discreció perquè les negociacions amb el PSOE arribin a bon port. "Quan les coses són a tocar, keep calm", va afirmar des de Perpinyà. Comín, en la postura que ha mantingut durant totes les negociacions, ha defensat que cal ser "extremadament discrets" i ha recordat que les demandes de Junts les va exposar en una conferència "extremadament transparent" Puigdemont. 

En la mateixa línia, i també des de Perpinyà, es va manifestar l'exconseller i membre de Junts per Catalunya Josep Rull, que va defensar la "discreció i rigor" amb què el seu partit està negociant amb el PSOE l'eventual investidura de Pedro Sánchez. "Quan tinguem el pacte, si s'acaba produint, l'explicarem amb llums i taquígrafs; de moment, volem mantenir l'esquema de la discreció, el rigor i la seriositat", va afirmar Rull, que no ha volgut donar més detalls sobre l'estat de les converses. En qualsevol cas, va advertir que si no s'arriba a "un bon pacte", Junts no el subscriurà. "Si finalment s'arriba a un pacte, quan el president Carles Puigdemont l'expliqui la gent entendrà que és un bon pacte; però si no ho és, no el farem", va subratllar.