El diputat electe de JxCat al Congrés Jordi Sànchez ha qualificat de "vergonya democràtica" el veto de la Junta Electoral Central al cap de llista de la formació a l'Eurocambra, Carles Puigdemont per les eleccions del 26-M.

En un missatge publicat a Twitter, que ha fet arribar des de la presó de Soto del Real, Sànchez ha constatat que el fet que s'exclogui Puigdemont i no altres "exiliats" com el candidat de JxCat al Senat Lluís Puig és "l'expressió de la persecució particular" contra l'expresident.

La JEC ha vetat Puigdemont, Comín i Ponsatí a la llista de JxCat per a les eleccions europees. La JEC ha decidit "estimar parcialment les reclamacions" de PP i Cs contra les seves candidatures que ha exclòs de la candidatura JUNTS. Tanmateix, la JEC no ha proporcionat encara els motius d'aquest rebuig i ha assegurat que "es recolliran en l'acord" que serà notificat als afectats "en les pròximes hores". A més, la JEC dona fins a les 6 de la tarda d'aquest dilluns a JxCAT per modificar les seves llistes.