Jordi Sànchez ha reaccionat amb rapidesa a la decisió de la Mesa del Congrés de suspendre'l a ell i als seus companys de partit Jordi Turull i Josep Rull, com també Oriol Junqueras, com a diputats. "Marchena guanya el pols a Batet". Així s'expressa Sànchez en una piulada en què denuncia que s'hagi dut a terme la suspensió sense que se sol·licités el suplicatori, tal com fixa l'apartat 21.2 del reglament de la Cambra, un suplicatori que el magistrat del Tribunal Suprem s'ha negat a demanar.

El diputat suspès afirma que "negar la presumpció d'innocència i tensar el reglament no resol res". 

Per la seva part, Jordi Turull, diputat per Lleida, ha assegurat que amb la seva suspensió, els partits del bloc del 155 ja han condemnat els presos polítics abans que hagi sortit la sentència del Tribunal Suprem. Alhora, el conseller ha recordat que ell seguiran defensant els seus drets polítics, la presumpció d'innocència i la democràcia.

L'altre pres polític de JxCat que és diputat, Josep Rull, que va aconseguir el seu escó a Tarragona, ha sentencia que Meritxell Batet serà la presidenta del Congrés que passarà a la història per per negar la presumpció d'innocència de quatre diputats electes, fet que, assegura Rull, sí que hauria de fer.