La vaga de fam iniciada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn pot provocar un trasllat anticipat dels processats que es troben en presó provisional pel cas 1-O de Lledoners a centres penitenciaris de Madrid. Aquest trasllat podria tenir lloc coincidint amb les festes de Nadal, segons informa El Confidencial.

Fonts jurídiques consultades per aquest digital consideren que la vaga de fam iniciada per quatre dels processats comporta riscos per a la seva salut que impliquen un deteriorament físic poc abans de la celebració del judici, que està previst que comenci a finals del mes gener. Aquest delicat estat de salut dels vaguistes dificultaria el desplaçament per carretera, fos en furgons o en ambulància.

Tots els presos

És per això, expliquen les mateixes fonts, que si es manté la vaga de fam en els pròxims dies, no es descarta garantir de forma immediata la proximitat dels presos, així com el control de la seva salut. La mesura no afectaria només Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn sinó que s'ampliaria a la totalitat dels empresonats pel cas 1-O.

Els quatre presos en vaga de fam denuncien amb la seva protesta el bloqueig dels seus recursos d’empara al Tribunal Constitucional, bloqueig que els impedeix recórrer a la justícia europea. Aquests recursos es començaran a veure al gener, poc abans de l’inici del judici. Es desconeix quina serà la durada de la vaga de fam, si bé Sànchez, Turull, Rull i Forn han deixat clar que no volen ser uns màrtirs.