Nou cop de porta del Tribunal Suprem, que tornarà a denegar a Jordi Sànchez la seva sortida de la presó per poder assistir a la sessió d'investidura en cas que sigui el candidat de JxCat, segons avança La Razón. El magistrat del tribunal Pablo Llarena no deixarà en llibertat Sànchez, com ja va fer amb el vicepresident Oriol Junqueras fa unes setmanes.

Llarena ho justificaria sota l'argument que ha d'evitar una "reacció violenta" i, denegant-li la llibertat, impediria que Sànchez tornés a organitzar manifestacions com la que es va celebrar el passat 20 de setembre davant del Departament d'Economia, quan la Guàrdia Civil va escorcollar el Departament i retenir diferents alts càrrecs del Govern.

Els de Francisco Marhuenda donen per fet que tant Sànchez com Junqueras seran inhabilitats quan hi hagi el judici i asseguren que, per tant, cap dels dos podria optar al càrrec de president de la Generalitat.

L'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ja va avançar dissabte al vespre que demanarà permís al jutge Llarena perquè el diputat de JxCat pugui ser investit president de la Generalitat en cas que sigui el candidat proposat pel Parlament. Si això es produeix, el lletrat va anunciar que sol·licitarà la llibertat incondicional, i en el supòsit que el magistrat la denegui, demanarà el permís penitenciari perquè pugui assistir a la sessió d'investidura. "Si després ha de tornar a la presó, exercirà com a president de la Generalitat des de la presó", va assegurar a TV3.