La ciutadania ha respost la crida a concentrar-se davant del departament d'Economia després dels escorcolls i retencions de la Guàrdia Civil i s'ha convertit, al llarg de tot el dia, en el centre neuràlgic de la mobilització ciutadana a Barcelona. Aquesta tarda, milers de persones continuen concentrades a la Gran via amb la Rambla de Catalunya. 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet una crida a mobilitzar-se de forma "tranquil·la", però també "ferma" i "contundent", perquè ha arribat el moment de la "resistència pacífica", i han convocat mobilitzacions a tots els municipis per a diumenge que ve.

iaies economia concentracio guardia civil - sergi alcazar

Sergi Alcàzar

cotxe guardia civil nicolas tomas

EN

Un centenar de persones s'han concentrat també a les portes de la conselleria de Governació a la via Laietana de Barcelona. Ho han fet en silenci i rere la pancarta que reclamava "voler decidir per una Catalunya social". La protesta ha tingut molta presència de membres de CCOO, que té la seu davant la conselleria:

Àngels Torrents

Al departament de Benestar i Família, també escorcollat per la Guàrdia Civil, al Poblenou, s'hi ha concentrat un centenar més de persones entre cartells de "Votem per ser lliures" i alguna bandera. Tots plegats han entonat Els Segadors:

EN

La resposta ciutadana ha vingut arran de la crida de les entitats per plantar-se a Economia per tal de "defensar-nos". El primer a fer-ho ha estat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que ha reclamat "sortir a defensar des de la no-violència les nostres institucions":

De la mateixa manera, Crida per la Democràcia ha demanat que "tothom vagi a donar-hi suport per i a mostrar un cop més a la Guàrdia Civil que que no ens intimidaran amb els seus escorcolls sense raó":

El primer partit a cridar a la urgent mobilització ha estat la CUP, que ha reclamat concentracions "urgents":

Fins al moment, també ho ha fet ERC, a través d'un retuit:

En total, s'han organitzat diverses mobilitzacions de forma urgent a les conselleries d'Economia, Exteriors, Benestar i Família, Governació i també a l'empresa Indra.