El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha fet un advertiment a la Guàrdia Civil, en plena campanya d’aquest cos policial espanyol per trobar material relacionat amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre: “A tots els que busquen les urnes i les paperetes. Sabem on estan. Si el dia 1 aneu als col·legis electorals, trobareu les urnes plenes de vots".

En un abrandat discurs a la fi de la mobilització de la Diada Nacional, Sànchez ha deixat clar que “la nostra llei és la llei del nostre Parlament”, advertint que no faran cas a les decisions del Tribunal Constitucional.

Així mateix, el president de l’ANC ha afirmat que “ens declarem insubmisos a tots els tribunals i totes les lleis que només busquen preservar la unitat de la seva pàtria”.

“Que no ens enganyin amb cap joc de paraules, la democràcia sempre ha estat al costat de les urnes", ha afegit, i ha llançat un missatge a Arrimadas, Albiol, Iceta i Coscubiela, als quals ha demanat que no tinguin por “que parli el poble”.

“Hem guanyat novament el carrer, amb el millor dels nostres somriures”, ha continuat Sànchez, per recordar que amb aquesta actitud “no hi poden ni jutges, ni fiscals, ni guàrdies civils”.