Les represàlies a Jordi Sànchez per haver intervingut en el míting central de Junts per Catalunya durant la campanya del 21-D s'han fet visibles avui de nou quan l'expresident de l'ANC ha fet un tuit per recordar el càstig imposat per la direcció de la presó.

En una piulada ha denunciat que després de canviar-lo de mòdul i de castigar-lo sense poder-se comunicar amb Núria Guillaumes, que és qui va enregistrar la gravació i que anava a les llistes de Junts per Catalunya, ara, està complint un tancament de 18 hores diàries "a l'esquifida cel·la" durant un mes. El càstig s'acaba aquest mes d'abril.

El tuit l'acompanya amb el hashtag "llibertat" i la imatge d'una pintura del mestre xinès Xu Beihong, autor de nombrosos retrats de cavalls al galop amb què representava la vitalitat malgrat la inestabilitat social i política del seu país. 

En una nova piulada publicada a la tarda, l'expresident de l'ANC ha explicat el règim horari que l'imposa el càstig.

En l'àudio gravat, l'expresident de l'ANC va assegurar que l'únic "adversari polític" en les eleccions del 21-D no són ni els candidats de Cs, PSC i PPC, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol —respectivament—, sinó el president espanyol, Mariano Rajoy.

Per aquesta intervenció el van traslladar del mòdul 1 al mòdul 8 de la presó de Soto del Real, cosa que segons el seu advocat, Jordi Pina, li va suposar "un trasbals".  A més, li van posar un vigilant perquè l'escortés les 24 hores del dia.