"Garantir, encara que de manera parcial, no només els drets polítics dels candidats privats de llibertat, sinó també el dret dels electors, ja que sense la celebració i publicitat d'aquest debat difícilment tindran la possibilitat d'escoltar tots els candidats". És l'argument principal que addueix Jordi Sànchez a la sol·licitud que ha fet arribar tant a la Junta Electoral Central com a Institucions Penitenciàries per organitzar un debat electoral a la presó de Soto del Real. 

A l'escrit fa constar que "ja que es troba en presó preventiva, sol·licita que s'autoritzi la celebració de l'acte a Soto del Real amb la presència -si així ho accepten- dels candidats de les altres formacions que van obtenir representació el 2016 per la circumscripció de Barcelona". I no només això, demana també que hi hagi un periodista que moderi el debat i que es permeti l'entrada als mitjans de comunicació per fer-ne la corresponent cobertura i difusió. 

Alhora, el candidat de Junts per Catalunya recorda que no té cap comunicació restringida per ordre judicial i que per tant "no hi ha cap motiu aparent per no autoritzar l'acte". 

En una altra carta, Junts per Catalunya posa en coneixement d'Institucions Penitenciàries la formalització d'aquesta sol·licitud a la Junta Electoral.