L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reclamat aquest diumenge que la seva història es tracti amb objectivitat: "No em faci dictar el que hauria de dir la història. Als que se'n vulguin ocupar només els demano objectivitat".

En una entrevista del diari Ara ha defensat el seu llegat i ha assegurat que no es penedeix del que va fer al capdavant de la Generalitat: "No em desdic del que, en línies generals, vaig fer". "Del meu projecte de país hi ha moltes coses que quedaran, contribucions importants al que dèiem fer país, construir Catalunya i enfortir la societat. En això va participar molta gent i molt diversa", ha reivindicat.

Tot i que no ha entrat a valorar la situació política actual de Catalunya sí que ha assegurat que caldrà que "tot això sigui completat per un lideratge potent que li permeti treure’n profit i vèncer els obstacles que té al davant. O que li posen des de fora”. A més, ha destacat que, "malgrat els problemes i embolics que hi ha, continua tenint una activitat econòmica social i cultural d'alt nivell", i que Catalunya està demostrant una gran vitalitat, segons ell.

Així mateix, ha afirmat que la Transició "no va ser un engany, de fet, va ser un èxit, però és evident que alguns problemes no es van resoldre suficientment bé", encara que ha rebutjat concretar-los.

"S'ha esbudellat la meva vida"

Pujol ha lamentat que des del 2014 "s'ha esbudellat" la vida dels seus fills, de la seva dona i la seva, i ha sostingut que no té cap acusació de corrupció.

"Després de gairebé 6 anys d'investigacions de tot tipus no hi ha damunt de la taula cap acusació de corrupció, ni per acció ni per omissió. Jo no només he estat aquests últims sis anys mirat per damunt i per sota, la meva conducta i la dels meus, sinó des del primer moment que guanyo unes eleccions, el 1980", ha afegit.

Així mateix, ha reconegut que no és en el millor moment de la seva vida: "Sé que em toca viure una època de descens: sordejo, camino amb un bastó, fa uns dies vaig ensopegar i ara tinc una luxació, ja no tinc tanta memòria com fa uns anys".