Són els titulars del principal compte a Andorra de Jordi Pujol Ferrusola, segons el jutge José de la Mata. L'expresident Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, serien els propietaris del compte del seu fill l'any 2000, segons publica avui La Vanguardia, que ha tingut accés a la peça separada i secreta que estableix aquest nou vincle dels Pujol amb els comptes a Andorra.

El motiu principal que ha portat De la Mata a assegurar això serien dues cartes aportades per Andbank, el banc andorrà successor de la banca Reig. En un dels documents s'hi pot llegir com Pujol Júnior hauria afirmat que ell no és el propietari dels fons que s'ingressaven i que el "titular real" és el seu pare.

En l'altre escrit, d'un any més tard, el mateix president Pujol diu ser ell el propietari d'aquests comptes i declarava que si ell morís, tot el que hi ha en aquest compte "ha de passar a Marta Ferrusola Lladós", un document signat pel mateix Pujol.

Factor comú

Segons De la Mata, Pujol hauria actuat "com el factor comú de tots ells" i, a més, atribueix a la seva dona "la disposició dels fons de la família fins a la data en què es va procedir per tots i cada un d'ells a l'obertura de comptes".

La família Pujol ja va explicar en el seu moment que les cartes eren per protegir el seu fill per tal que la seva dona de llavors, Mercè Gironès, no tingués coneixement que Pujol Júnior era el propietari d'aquests comptes.

El fill gran dels Pujol ha passat aquesta nit a la presó de Saragossa, després que ahir tornés de Soto del Real a Barcelona per presenciar els escorcolls als diferents domicilis familiars.