L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol fa escassíssimes aparicions públiques des que va confessar el frau que durant anys va mantenir a l'erari públic. És per això que quan reapareix, acaba convertint-se en el centre d'atenció. Un col·loqui organitzat per Alcaldes.eu sobre municipalisme i foment de la vocació de batlle l'ha tornat a l'escena pública.

És en aquest context que Pujol ha volgut reivindicar que ell "va treballar i elaborar tota la seva vida" per canviar el "país cremat i destruït per la guerra" que ha dit que veia de petit. Pujol ha afirmat també que la seva vocació mai va ser política, sinó "patriòtica", i ha defensat que "Catalunya està ara millor que fa 30 anys", amb "bones infraestructures, més universitats que mai" i una "bona" sanitat.

En aquest sentit, al col·loqui ha demanat "un vot de confiança envers el país" i la seva evolució. En canvi, Pujol ha destacat que l’estat de la política europea no és tan bo i que es pateix cert risc que Europa esdevingui "una península del continent asiàtic".