El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s'ha preguntat si "ERC vol que continuï havent-hi un govern independentista" després que el president d’ERC, Oriol Junqueras, hagi criticat en una entrevista a l'ACN les "amenaces constants" de Junts de trencar la coalició de Govern mentre negocia els pressupostos amb el PSC.

Per respondre a les crítiques de Junqueras, en una entrevista al programa 'Fax' de 8tv, el vicepresident Puigneró ha recordat a l'exvicepresident que ERC ha aprovat els comptes espanyols i els de Barcelona pactant amb els socialistes. "Estem a una setmana del debat de política general i a dues setmanes de l'1-O. Hauríem de contribuir a no fer soroll", ha afirmat. I ha remarcat que si volgués sortir de l'Executiu "ja ho hauria fet".

Sobre el compromís de Junts amb el Govern del president Pere Aragonès, Puigneró ha declarat que Junts té "vocació de Govern". Alhora, però, ha recordat que els executius de coalició "només es poden sostenir si els acords es compleixen" en relació amb la taula de diàleg, al pacte d'unitat estratègica dels partits independentistes a Madrid i a l'òrgan de coordinació estratègica de l'independentisme. "Per tant, la pregunta que ens hem de fer és si ERC vol que continuï havent-hi un Govern independentista. Jo vull creure que sí", ha asseverat.

A més, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha apuntat que confia que el Govern aguantarà fins Nadal i ha subratllat que "el soroll que es posa sobre la taula no ajuda". Per acabar-ho de reblar, Puigneró ha negat que hi hagi "cap disputa interna" al seu partit i ha assegurat que "tots els de Junts" treballen perquè a Catalunya hi hagi un govern independentista.

D’altra banda, el vicepresident ha insistit en el fet que s’han de "complir els acords" que marcaven parlar d'autodeterminació i amnistia a la taula de diàleg amb el govern espanyol. "No hem creat una taula de diàleg per negociar Rodalies, això ja ho fem a la bilateral", ha declarat. Sobre aquest punt, el conseller creu que el traspàs de competències per gestionar la xarxa de trens arribarà "més aviat que tard". Així, Puigneró s'ha mostrat "optimista" i ha assegurat que "aquest any sí" que es tancarà aquesta petició històrica de la Generalitat.

Respecte a l'avaria que va deixar Catalunya sense els trens de Renfe durant més de tres hores, Puigneró ha assenyalat que és "inaudit" que la xarxa depengui "d'un disc dur que va patir un problema" que no es pogués solucionar de manera ràpida.

Giró respon a Junqueras

El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha apostat per negociar també els pressupostos de l'any vinent amb el PSC. "No es tracta de si es pacta amb uns o altres, sinó de fer uns bons pressupostos i de fer-los amb un ampli consens”, ha assegurat. A més, ha indicat que “és per això que parlem amb diverses formacions”. Giró ha fet aquestes declaracions després que Junqueras hagi lamentat que el conseller negociés els comptes catalans amb el PSC. "Incoherència és anar-se’n de festa amb algú a Madrid, dir-li que sí a tot, i després a Catalunya fer com si no el coneixes", ha afirmat el conseller d'Economia i Hisenda.