"A veure si em posaran a mi ara a la presó... perquè si dic tot el que penso de la interlocutòria...". Així ha començat Jordi Pina, l'advocat de Jordi Sànchez, la resposta quan durant la compareixença posterior a les declaracions al Tribunal Suprem un periodista li ha preguntat sobre l'escrit de la Sala Penal on es respon al tribunal d'Alemanya que ha de resoldre l'extradició de Carles Puigdemont.

Pina no ha volgut fer cap valoració sobre el contingut de la interlocutòria, però sí que ha posat de manifest que analitzarà "amb major deteniment" la resolució per si cal demanar la seva nul·litat.

I és que la sala d'apel·lació fa referència a la resolució del tribunal alemany que no consta en la documentació del recurs. Jordi Pina va demanar el 9 de març un permís perquè Jordi Sànchez pogués assistir al ple d'investidura. La sala d'apel·lacions no té accés a tot el sumari, només a la documentació que s'aporta en els recursos. I entre aquesta documentació no hi figurava la resposta del tribunal alemany sobre l'extradició de Carles Puigdemont. A més, el tribunal ha resolt completament fora de temps perquè la investidura de Jordi Sànchez es va descartar.

"Em causa perplexitat que davant una petició molt concreta d'una defensa, una petició molt concreta, perquè no és ni llibertat, sinó que és que es revisin si a l'empara de dos articles de la llei orgànica penitenciària pot o mereix anar a un debat d'investidura, la primera vegada que s'aborda aquesta qüestió és a la pàgina 31 d'una interlocutòria de 38", ha dit Pina, que ha exclamat: "Que no sé què pinta en el meu recurs amb una petició molt concreta".

Pina ha lamentat que la sala d'apel·lacions citi la resolució d'Alemanya i no digui ni una paraula de la resolució de l'ONU, on l'advocat va basar bona part del seu recurs per garantir els drets polítics de Jordi Sànchez. "Quina casualitat que aquest document ni tan sols se cita ni es valora", ha dit.

"Des d'un punt de vista processal aquest recurs pateix de tots aquests vicis, jo l'analitzaré amb major deteniment per si hem de demanar la nul·litat d'aquesta resolució", ha exposat Jordi Pina.

"No em sembla raonable que en un escrit on una part demana una cosa molt concreta es ventili amb altres coses que no tenen res a veure amb el que ha demanat l'investigat sinó amb altres parts del procediment", ha conclòs.

Pina també s'ha preguntat: "M'agradaria saber qui li ha donat als magistrats la interlocutòria de processament amb la resolució del tribunal d'Alemanya que jo personalment no tinc".