El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha fet una crida a la mobilització quan falta una setmana per a la celebració de la Diada amb una carta dirigida als socis de l'entitat sota el títol: 'Per tornar-ho a fer, l'11-S i cada dia, hi hem de tornar a ser". Cuixart assegura que s'utilitzaran les condemnes del Tribunal Suprem  com a "palanca de transformació".

"Aquesta Diada demostrarem de nou que el poble no falla mai. I que davant un Estat que empresona la llibertat d’expressió i el dret a la protesta pacífica, mai renunciarem a la mobilització com a instrument per millorar la societat", afirma el president d'Òmnium.

Segons Cuixart, la sentència del Tribunal Suprem no representarà la visualització de cap derrota sinó un "pas imprescindible més en el llarg camí cap a la llibertat". I a menys d'una setmana de la Diada, s'ha mostrat convençut que s'omplirà els carrers de Barcelona i es demostrarà al món que el món sobiranista "no renuncia a exercir el dret a l'autodeterminació".

"Perquè com van fer els lluitadors antifranquistes, ens tocarà combinar l’acció noviolenta i la mobilització constant amb la construcció d’alternatives, al servei de la cultura, la cohesió social i la justícia social", defensa Cuixart en su carta.