Malgrat que la repressió del govern espanyol no permetrà al president d'Òmnium Cultural ser present a la Diada d'aquest any, Jordi Cuixart, ha volgut enviar un missatge a la ciutadania. A través d'una carta que porta per títol "Tingueu coratge!". Cuixart fa referència a un Onze de Setembre "excepcional" que, tot i la repressió "no podem oblidar que és el punt de trobada de tots els demòcrates de Catalunya". Assegura que no abandonarà mai "la bandera del diàleg ni la defensa sense complexos de la voluntat dels ciutadans d'aquest país" i per això clama: "No hi ha prou presons per aturar tant Democràcia".

Cuixart dona les gràcies als milers de ciutadans que li donen suport a través dels actes que s'organitzen arreu del país i de les cartes que li envien a Lledoners: "Mil gràcies de nou per ser-hi" i afegeix: "Tenim la certesa que el carrer, la Diagonal de Barcelona, tornarà a ser un clam per la llibertat". 

El líder independentista en presó preventiva des de fa gairebé un any demana no caure "mai" en el "parany dels qui usen la propaganda per atiar la divisió i crear un fals relat de fractura".

El judici: "Desenmascarar la farsa"

El president d'Òmnium explica a través d'aquesta carta que segueix amb els preparatius del judici oral i diu, recordant l'activista búlgar represaliat pels nazis Gueorgui Dimitrov: "La nostra millor propaganda és la vostra tasca maldestra en tot aquest judici". Cuixart afronta la vista al Suprem "desemmascarant aquesta farsa, denunciant la vulneració de drets, llibertats i garanties que es posaran de manifest en el judici contra la democràcia. Per més recursos públics que hi aboquin, cap ofensiva política, judicial ni mediàtica els absoldrà", escriu. 

Cuixart acaba la missiva recuperant de nou la figura de Ginzburg i demana al ciutadans que tinguin coratge: "Companys i companyes, preparem-nos per a una tardor que demanarà de nou el bo i millor de cadascú de nosaltres. Des de l’empatia i la determinació, ara més que mai: tinguem coratge!"