La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha comparat la legislatura amb un préssec i ha dit que "de ben segur que no seria dels millors". Així ho ha assenyalat en el tram final del torn de preguntes de l'esmorzar informatiu Fòrum Europa després de reivindicar la tasca dels pagesos i les ajudes que reben de l'administració.

Al seu costat, la cuinera Carme Ruscalleda ha afirmat que serien "de vinya, ben cultivat i que duren". "I d'aquells que al final tenen sorpresa, cap a bé, és a dir que hagi de ser el que hagi de ser", li ha respost la consellera, en un ambient distès. Jordà també ha fet un símil del Govern amb una altra fuita, la poma, de la qual ha dit que "seria d'aquelles que fan 'crec'".

"Està molt bé que sigui una poma [la comparació] perquè les pomes són poc atractives, però quan mossegues segons quina poma penses 'per què no menges més pomes'? I el Govern seria això". "I les pomes, consellera, són una de les fruites que més duren, més que els préssecs", ha afegit la cuinera Carme Ruscalleda.

Instants abans, la consellera havia justificat les ajudes als productors de préssecs i ha assegurat que sinó "potser no els podríem pagar". "I nosaltres volem que el nostre país estigui ben alimentat, és la nostra vocació i deure i volem ajudar els joves a dedicar-s'hi", ha comentat Jordà, que considera que "mentre el 80% d'aquest país no sàpiguen que els préssecs fan gust no ens en sortirem".