El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu ha denunciat a través d'una piulada que les forces de seguretat espanyoles van permetre que es vulnerés la Llei de Memòria Històrica i que s'exalcés el franquisme en l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos. Iñarritu ha reproduït la pregunta que va adreçar al Govern a través del Congrés i també la resposta que li ha arribat del govern.

Iñarritu, el 4 de desembre passat, va demanar informació sobre el cost de l'exhumació, sobre la participació de policies i funcionaris a l'acte i sobre les sancions aplicades als familiars del dictador i als assistents a l'acte per exaltació de la dictadura. Amb un document signat aquest divendres, dia 24 de gener, el govern ha respost que no s'havia fet cap estimació dels costos de l'exhumació. I anuncia que va haver-hi dues denuncies: una d'elles per resistència a l'autoritat, i les altres dues per resistència a l'autoritat i també per portar uniformes o insígnies de cossos policials o militars.

Iñarritu ha destacat en la seva piulada que ningú va ser sancionat per exalçar el franquisme o per vulnerar la Llei de Memòria Històrica.