Londres tanca la porta a qualsevol possibilitat d'un segon referèndum d'independència a Escòcia. En una entrevista a The Telegraph aquest dissabte, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha assegurat que no acceptarà un nou referèndum perquè creu que és "irresponsable".

Tanmateix, l'independentisme escocès està determinat a tornar a les urnes per escollir el seu futur. L'actual presidenta i líder de l'SNP, Nicola Sturgeon, assegura que mantindrà la segona votació encara que Johnson rebutgi arribar a un pacte. Si cal, aniran al Tribunal Suprem.

L'oposició de Boris Johnson al segon referèndum

En una entrevista a la cadena ITN, Sturgeon va assegurar aquest divendres que si no hi ha acord amb el govern de Westminster, utilitzarà les lleis escoceses per tirar endavant igualment el segon referèndum i que Johnson haurà d'enfrontar-se al tribunal suprem. "Procedirem amb la legislació necessària només si el referèndum passa pel Parlament escocès i després Johnson vol parar-ho. En aquest cas, haurem d'anar al tribunal suprem, qui decidirà", va refermar Sturgeon.

Encara que la líder de l'SNP creu que no caldrà portar el conflicte amb Londres als tribunals, el primer ministre britànic continua mostrant la seva oposició a la votació.Pel partit independentista escocès, una nova votació és clau i Sturgeon defensa que si surt reelegida com a presidenta resoldre la qüestió nacional serà prioritari. "Espero estar a l'oficina del primer ministre a principis de setmana que ve", defensava a l'entrevista 

Els resultats a les eleccions escoceses

Mentrestant, continua el recompte de les darreres eleccions al parlament escocès. Els col·legis electorals van tancar dijous al vespre, però encara continua el recompte. De moment, l'escrutini ja dona la victòria al partit d'Sturgeon. Els independentistes de l'SNP, el partit de Nicola Sturgeon, s'han disparat en el laboriós recompte electoral, després de les eleccions de dijous. Quan ja s'han atorgat prop de 50 escons (la majoria està situada en 65), l'SNP n'aconsegueix 39, els Liberals Demòcrates 4, el Partit Conservador 3, i el Partit Laborista 2.

Es preveu que aquest dissabte a la tarda es coneguin més escons.