El primer ministre britànic, Boris Johnson, no ha tingut inconvenient a parlar amb la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, l'endemà de les eleccions causades pel Brexit, davant l'evidència que Anglaterra i Escòcia hi mantenen posicions enfrontades. Sturgeon ha aprofitat per recordar a Johnson que el poble escocès ha dictat el "mandat" d'un referèndum i que aquest "ha de ser respectat".

Johnson, en canvi, s'ha oposat per ara al referèndum escocès, i així ho ha transmès en un comunicat. "El primer ministre ha deixat clar que segueix oposant-se a un segon referèndum sobre la independència, igual que la majoria dels escocesos, que no volen tornar a la divisió i a la incertesa", ha assegurat. 

Sturgeon ha respost que cal respectar el que han decidit els electors. "He deixat clar que s'ha de respectar el mandat de donar a les persones la possibilitat d'elegir, de la mateixa manera que ell espera que es respecti el seu mandat", ha indicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat