Discurs previsible, i molt marcat per les tesis de Joan Coscubiela, el que aquest matí ha pronunciat Lluís Rabell, el líder formal de CSQP al Parlament, en el debat d'investidura en el que votaran no a Artur Mas. Rabell ha carregat contra els independentistes i la resolució de la desconnexió aprovada dilluns pel plenari.

Rabell ha utilitzat un símil de western de dissabte a la tarda per treure transcendència al document i al poc tremp que, al seu parer, suposa haver-lo aprovat: "Vostès haurien de fer cas a la frase de John Wayne: no treguin el revòlver si no són capaços d'utilitzar-lo".

Segons Rabell, tant JxSí com la CUP han "desconnectat de la pluralitat de la societat catalana". "Aquest full de ruta no porta cap a una república catalana, ni amb el capità Mas ni els seus intendents", ha afegit. Per a CSQP,  "si ara no hi ha un govern de la desconnexió en el fons és perquè no hi ha una majoria social per a la desconnexió".

El cap de files de CSQP ha recitat la tesi favorita de Joan Coscubiela: "qui es frega les mans són Rivera i Rajoy perquè vostès són el millor comitè de campanya de Rajoy!". També ha ironitzat sobre les converses entre CUP i JxSí: "no sé si es trobaran a Can Vies o al Majestic". En rèplica, Rabell ha assegurat que cal esperar a la "nova Espanya" que es dibuixarà després del 20D. En tot cas, per a Rabell, "la independència arribarà del carrer, no pas del Parlament".