"A Europa es pensa que Espanya és un Estat bananer". Això és el que assegura el periodista britànic John Carlin a partir de converses que ha mantingut amb periodistes i polítics britànics en els últims dies, ho ha explicat a Radio Euskadi.

Carlin explica que li estan transmetent la impressió que el govern d'Espanya està fent "el ridícul" en la persecució a Carles Puigdemont i en la seva gestió de la crisi política a Catalunya. "S'han tornat bojos" o "Espanya està retrocedint fins a ser un Estat bananer" són algunes de les frases que Carlin exposava a l'esmentada ràdio.

A més, ha afegit que "hi ha una grotesca desproporció entre el que ha passat a Catalunya i les penes que s'estan demanant als polítics", assenyalava Carlin al mateix temps que defensava el paper de Pep Guardiola defensant els presos catalans.

Finalment, John Carlin ha admès que "la possibilitat d'arribar a una cosa civilitzada ho veig molt difícil. S'estan sembrant llavors de ressentiment".

El mes d'octubre passat el periodista va ser acomiadat d'El País on publicava dues columnes setmanals, una de futbol i una altra més aviat política. Carlin mantenia una posició divergent de la línia editorial del diari madrileny respecte al conflicte català.