Els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 van vendre 28.490 entrades, un 15% de les 194.000 disponibles durant les cerimònies i les competicions. La venda de tiquets va permetre ingressar 520.000 euros, tot i que la previsió era que fossin uns 1,7 milions.

Tres mesos després, aquest dimecres el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, i el director executiu de la Fundació, Víctor Sánchez, han admès que les xifres estan per sota de les expectatives. Tot i això, l’organització s’ha felicitat pel fet que el pressupost operatiu s’hagi tancat provisionalment amb un superàvit de 152.000 euros. “Hem estat austers, rigorosos i professionals, i hem gastat allò que teníem”, ha afirmat el regidor.

Precisament, en l’àmbit econòmic, el pressupost operatiu dels Jocs s’ha tancat amb un resultat positiu de 152.000 euros, a l’espera de l’auditoria del 2018. Destaca que, dels 27,2 milions d'euros d’ingressos, 12,4 milions corresponen a subvencions de les administracions públiques. A més, hi hagut 8,5 milions de donacions i 5,1 en concepte de patrocinis. 

Javier Villamayor ha subratllat que els Jocs han permès inversions per un import de 67 milions d'euros i que l’Ajuntament de Tarragona només n’ha assumit 12 milions d'euros. El regidor ha rebatut aquells que pronosticaven que els Jocs no es farien, que no deixarien llegat i que suposarien un deute”. “És fals”, ha exclamat en dues ocasions. El regidor ha insistit que, malgrat que hagin pogut cometre errors, han estat austers i rigorosos, i que han gastat en funció d’allò que tenien. 

Víctor Sánchez ha detallat que, a dia d’avui, encara tenen pendents de pagament factures per un import de 6,3 milions d'euros. Per contra, estan a l’espera d’aportacions públiques que sumen 4,85 milions, en la seva majoria del Consejo Superior de Deportes -3,75 milions- i 600.000 euros que els falten de la subvenció de la Unió Europea que rebran quan presentin la justificació. El director executiu de la Fundació ha insistit també que el cost de l’ajornament dels Jocs del 2017 al 2018 es manté per sota del milió d’euros. 

Villamayor ha confirmat la voluntat de dissoldre la Fundació Tarragona 2017 durant el primer trimestre del 2019. Pel que fa al futur dels equipaments de l’Anella Mediterrània, ha assenyalat que fan seva la proposta de Ciutadans per tal que la gestió pivoti entre el Patronat Municipal d’Esports i l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona. 

D’altra banda, el regidor comissionat dels Jocs ha recordat que en el termini de quinze dies se celebrarà un ple extraordinari sobre l’esdeveniment i també ha garantit que reuniran la comissió informativa i de seguiment amb els grups municipals tants cops com faci falta.