El professor de Dret Constitucional Joaquín Urías ha fet un seguit d'advertiments al Tribunal Suprem respecte a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras en la seva qualitat d'eurodiputat electe. Així, recorda al Suprem que ha de corregir les irregularitats comeses amb Junqueras: hauria d'haver permés que recollís la credencial d'eurodiputat i abans de condemnar-lo hauria d'haver demanat el seu suplicatòri. "El judici del procés es va fer vulnerant els seus drets polítics. Ja no és una opinió sinó un fet".

El també exlletrat del Tribunal Constitucional adverteix el Suprem que si resolt aquestes irregularitats "sense autocrítica, sense reconèixer que ha vulnerat greument drets, no farà res més que danyar el desprestigi de la justícia espanyola i posar en dubte la seva imparcialitat".

El professor Urías també interpreta l'efecte que la sentència del TJUE té en el cas del president Carles Puigdemont i conclou que "pot demanar ara la seva credencial com a eurodiputat". Urías recorda que el Parlament Europeu és un òrgan polític i afirma "esperem que s'ajusti a la interpretació del TJUE i no li posi problemes per això".

 Carles Puigdemont i Toni Comín estaven esperant la sentència del TJUE.