Joaquín Urías, ex lletrat del Tribunal Constitucional i professor de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla ha estat l'estrella del FAQS d'aquest dissabte. Urías s'ha mostrat molt crític amb la deriva autoritària de l'Estat i amb el paper que hi juguen les institucions judicials.

L'ex lletrat del Constitucional ha assegurat que "Coses que abans no eren prohibides, ara estan prohibides". I ha afirmat que el govern no intenta defendre la Constitució, sinó que la seva prioritat és defendre la unitat d'Espanya. De fet, ha apuntat que s'estan dictant mesures contràries a la Constitució per aturar el desafiament independentista. I ha avançat que si no hi ha un canvi polític, "L'aparell de l'Estat continuarà perseguint el sobiranisme".

Urías afirma que en realitat alguns magistrats del Constitucional se senten incòmodes amb el paper que els fa jugar el govern espanyol. Ara, apunta que és fàcil que aquests juristes es pleguin als dictats de l'executiu: "Als magistrats del Contitucional, quan surten, si s'han portat bé, se'ls busca una sortida, i si s'han portat malament, no".