Carles Puigdemont continua sent l'autèntic protagonista de l'avançament electoral a Catalunya. El candidat de Junts ja fa bullir l'olla de cara a les eleccions del 12 de maig i aquest dilluns va presentar l'acord del Vernet, un pacte amb Joventut Republicana, Alternativa verda, Reagrupament, Acció per la república, Estat Català, Moviment d’Esquerres de Catalunya (Mescat) i Demòcrates amb l'objectiu de formar un "Govern fort" i que "no surti rendit de casa". El retorn de Puigdemont a la primera línia política, presentant-se com a candidat a la presidència de la Generalitat, ha irritat molts polítics, en especial, els de Madrid. L'última veu contrària a Puigdemont ha estat la de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Joaquín Leguina, que ha tornat a la palestra aquesta setmana després que Isabel Díaz Ayuso l'hagi situat com a conseller de la Cámara de Cuentas

Atacs contra Puigdemont

L'exsocialista fa temps que s'ha erigit en un dels més crítics contra el PSOE de Pedro Sánchez per pactar amb els partits independentistes. De fet, els socialistes el van fer fora del partit l'any 2022 per donar suport a Ayuso, segons defensa des d'aleshores els socialistes “no han tornat a tocar pilota”. Leguina sempre defensa que no forma part del Partit Popular (PP), tot i que, en una entrevista aquest dimarts a Cuatro al día, després del seu nomenament, va sortir en defensa dels populars: "No soc del PP, mai ho he sigut i mai ho seré. Una altra cosa és que consideri que és un partit democràtic de centredreta perfectament integrable en qualsevol democràcia europea". En referència a les paraules de Pedro Sánchez, ha defensat que el PP no forma part de "res de fachosfera i aquestes coses". Precisament en aquest moment és quan eleva el to i esclata contra Puigdemont: "Al PP hi haurà de tot, però no és un partit feixista en absolut. Que li preguntin a Puigdemont, que aquest sí que és un feixista de merda", va bramar en directe.

Leguina també ha aprofitat la seva intervenció per deixar anar algun retret cap al PSOE. Preguntat sobre si ha rebut la felicitació d'algun excompany de partit després del seu fitxatge per Ayuso ha assegurat que sí "bastantes", però ha apuntat "no donaré els seus noms perquè els fan fora també. Són la majoria del partit socialista madrileny, dels veterans”, assegurava.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!