L'expresident socialista de la Comunitat de Madrid, Joaquín Leguina, ha criticat durament la intervenció del diputat del PSOE i exalcalde de Valladolid, Óscar Puente, que va ser el designa per Pedro Sánchez per rebatre el discurs d'investidura del líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo. Fins i tot ha assegurat que li va fer "fàstic" el discurs de Puente, mentre que les propostes de Feijóo li van agradar "força". 

🔴 Investidura de Feijóo, DIRECTE | Primera votació al Congrés dels Diputats

 

"Em va fer fàstic"

"Quan Puente va pujar a la tribuna i va començar a parlar, vaig tancar la tele, em va fer fàstic. Com pot representar aquest tipus el PSOE?", ha censurat durant una entrevista a Telecinco, en la qual, a més, ha enaltit la investidura del candidat 'popular'. De fet, ha arribat a assegurar que comparteix la proposta de Feijóo de posar-se d'acord amb el PSOE: "Crec que té tota la raó", ha dit Leguina.

L'expresident socialista de la Comunitat de Madrid considera que el problema per als socialistes espanyols és que el "PSOE ha desaparegut" i ha retret a l'actual líder socialista, Pedro Sánchez, que no discuteixi amb les bases les principals decisions del partit, com ara "ficar-se al llit amb Bildu" o estar "en mans separatistes". Tot i això, Leguina no creu que la seva valoració del PSOE actual sigui cosa només dels socialistes històrics. "Conec molta gent jove que són socialistes i no estan amb aquests nyaps sanchistes, el que passa és que només es pot parlar fora del partit, a dins no hi ha discussions, les ha eliminat dels estatuts", ha sentenciat.

Leguina, expulsat per donar suport a Ayuso

Leguina va ser president de la Comunitat de Madrid entre el 1983 i el 1995. Des del 2018 ha expressat el seu malestar amb Pedro Sánchez i el 2022 va ser expulsar del partit a través d'un burofax per les acusacions d'haver donat suport a l'actual presidenta del PP a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a les eleccions autonòmiques del 2021. De fet, també es va acusar l'exsecretari del Partit Socialista d'EuskadiNicolás Redondo. En tots dos casos, inicialment, l'incident va quedar en l'obertura d'un expedient, que en el cas de Redondo seria arxivat després d'al·legacions. En canvi, Leguina va iniciar una campanya contra Sánchez, fet que en va comportar l'expulsió del partit.

Precisament, Nicolás Redondo ha estat una de les veus més crítiques amb Pedro Sánchez aquestes últimes setmanes, per la qual cosa el PSOE també ha decidit expulsar-lo definitivament del partit. A tot plegat, cal afegir-hi les veus de l'expresident i l'exvicepresident del govern espanyol, Felipe González i Alfonso Guerra, que han atacat constantment les converses dels socialistes amb els partits independentistes en el marc de les negociacions per l'amnistia.