Joaquim Forn ha demanat sortir de la presó per poder fer campanya electoral, ja que és el cap de llista de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, segons ha assegurat el seu advocat, Xavier Melero, que ha explicat aquest dilluns a Catalunya Ràdio que s'ha adherit a la petició que havia fet en aquest sentit la defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez.

En aquest escrit, es recorda que un dels motius que va esgrimir el jutge instructor Pablo Llarena per deixar en llibertat Rull i Turull el 4 de desembre del 2017 va ser perquè es presentaven a les eleccions del 21-D. També s'apunta que el judici s'allargarà, i que els presos no poden preparar bé les sessions des de la presó.

A més, Melero ha explicat que ha plantejat a la fiscalia que les dues parts renunciïn a testimonis per escurçar el judici, perquè les compareixences dels policies i de ciutadans que van votar l'1-O no tenen "cap rellevància".

Melero ha recordat que els seus testimonis no tenen importància en el procediment del Suprem, i que el propi Manuel Marchena ja va dir que els informes policials no tenien naturalesa de prova.

Sobre Marchena, ha considerat que està tenint un paper "exemplar" i que està actuant "correctament" des del punt de vista processal. "Ha pres alguna decisió controvertida, discutible, però en general jo crec que ho està fent molt bé", ha dit Melero, que ha dit que confia en una sentència absolutòria pels delictes de rebel·lió i sedició.