El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha ratificat aquest dimarts que durant la jornada de l'1-O es va plantejar la possibilitat de suspendre el referèndum davant la "brutalitat" amb la qual van actuar la Policia i la Guàrdia Civil, però ha apuntat que finalment es va descartar perquè "hauria estat pitjor el remei que la malaltia".

Als passadissos del Congrés, Tardà s'ha manifestat en la mateixa línia que ho va fer aquest dilluns la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en la seva declaració davant el Tribunal Suprem. Rovira va declarar que ella va intentar suspendre el referèndum, però el president, Carles Puigdemont, s'hi va negar.

El diputat d'Esquerra ha destacat que en la jornada de l'1-O es va posar damunt de la taula la "necessitat" de frenar el referèndum tenint en compte les imatges "inacceptables" que anaven succeint-se i que, en la seva opinió, provocaven "paüra".

"Ningú estava preparat per poder contemplar aquelles escenes, per la qual cosa es va posar damunt de la taula una reflexió i es va concloure que hauria estat pitjor el remei que la malaltia", ha conclòs el representant d'ERC a Madrid.