El portaveu d’ERC al congrés, Joan Tardà, ha instat el president del govern espanyol Pedro Sánchez ha sortir del “femer” en que es troba la justícia espanyola i ha criticat el tripijoc del PSOE i el PP en la renovació del Consell general del Poder Judicial.

Tardà, a la sessió de control del Congrés, ha críticament durament el poder judicial espanyol i ha denunciat el tripijoc entre el PSOE i el PP en la renovació del seus càrrecs. “Ha de demanar disculpes”, li ha retret Tardà al president de l’executiu espanyol, i ha demana tla dimissió de Carlos Lesmes, a qui fa responsable “de les deficiències del poder judicial”.

 

Durant la seva intervenció, Tardà ha qualificat el poder judicial espanyol d'endogàmic, classista i masclista, i ha apuntat que tant la Fiscalia com l’Audiència Nacional tenen “reminiscències feixistes”. Ha destacat que el cas 1-O n'és una mostra. "Busca l'escarment de Catalunya". El republicà ha insistit que la justícia espanyola és “poc garantista”, com demostren les condemnes del Tribunal de Drets Humans d’Estraburg.

El portaveu republicà ha posat en dubte la separació de poders. "No ens vinguin amb la divisió de poders, el que hi ha és una repartició de poders, ho veiem amb la instrucció dels polítics catalans que estan a la presó, inspirada per la venjança, amb la finalitat d'escarmentar a Catalunya i amb una sentència ja signada", ha etzibat al cap de l'executiu espanyol.

Censura a ERC

Sánchez, de la seva banda, ha censurat a ERC que parli  critiqui l'injerència del PSOE i el PP en la renovació del CGPJ i mateix temps demani a l'executi que intervingui perquè es retirin les acusacions als presos polítics.

En la seva resposta, Pedroi Sánchez ha discrepat dels qualificatius que Tardà ha dirigit a la justícia espanyola, ha demanat "autocrítica" a les institucions catalanes i ha recordat que és la Constitució la que estableix que l'elecció dels vocals del CGPJ li correspon al legislatiu.