El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha concretat aquest migdia quina és la seva aposta sobre el format en què s'haurien de presentar les formacions independentistes a les eleccions del 21-D: "Diferents candidatures sota un mateix paraigua". 

D'aquesta manera, Tardà ha descartat una candidatura conjunta amb els altres partits sobiranistes com el PDeCAT —amb qui sí que es van presentar el 27-S com a Junts pel Sí— o la CUP. El republicà ha defensat que aquesta seria la proposta "més interessant" perquè evidencia "la riquesa ideològica de les formacions polítiques que hi ha a Catalunya".

En declaracions al programa Al Rojo Vivo de La Sexta, Tardà ha comparat aquesta estratègia amb la dels partits unionistes —Cs, PSC i PP—, que també opten per presentar-se separats "perquè creuen que poden aconseguir un millor resultat". "Aquesta màxima funciona", ha sentenciat. 

Tot i això, el diputat ha aclarit que és un debat que encara està obert dins la formació i que aquesta és la seva "posició personal".

D'altra banda, ha defensat que la prioritat és guanyar les eleccions, ja que "són una gran oportunitat de demostrar que existeix una voluntat majoritària del poble de Catalunya de decidir el seu futur".