L'exportaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha defensat aquest diumenge un acord dels republicans amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president de govern espanyol, ja que "el més important", ha dit, és "que hi hagi investidura per seguir negociant el temps que faci falta".

Tardà, diputat al Congrés de 2004 a 2019, reconeix en una entrevista que publica aquest diumenge El País que desitja un acord amb el PSOE, tot i que emplaça a "moure's" al partit guanyador de les eleccions del passat 10 de novembre. "Iniciar el diàleg i reconèixer el conflicte polític com han fet ja és una gran victòria. Tots hem viscut en una anomalia, tant l'independentisme com el govern espanyol, però ni ells poden negar-se a parlar d'autodeterminació ni nosaltres a escoltar les seves propostes", sosté el polític català.

Segons la seva opinió, l'important ara és que hi hagi investidura i a partir d'aquí es pugui negociar "el temps que calgui" sense "renunciar a res". "El diàleg s'ha de produir des del moment zero, sense trampes, no ha d'estar subjecte a condicions", incideix Tardà, que afegeix: "Hem de escoltar-nos i donar-nos una oportunitat, el que implica que acabi la judicialització i la repressió. Aquest problema no es resol a base de pals i presó".

El dirigent republicà també assenyala que seria "una gran irresponsabilitat de Pedro Sánchez" que Espanya anés a unes terceres eleccions "per no ser capaç de seure, negociar i dialogar". ERC, assegura, encara la negociació "amb responsabilitat" i espera que l'altra part "estigui a l'altura".