El comunicador i historiador Joan López Alegre serà el número dos en la candidatura del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats a les eleccions generals del 28 d'abril a la llista que encapçalarà Cayetana Álvarez de Toledo.

Segons que ha avançat el diari ABC i han confirmat a Efe fonts del PP català, el que va ser diputat popular al Parlament entre 2004 i 2006 tornarà d'aquesta manera a la primera línia de la política en una candidatura del seu antic partit, del qual s'havia allunyat els últims anys.

López també va ser durant molts anys regidor del PP a l'ajuntament de Mataró i és proper a l'exlíder del partit a Catalunya Aleix Vidal-Quadras. López farà tàndem amb l'aznarista Álvarez de Toledo, que liderarà la candidatura dels populars catalans per Barcelona i que ha definit el seu projecte com un gest d'"impugnació" del procés independentista.

Els últims anys, López Alegre ha participat en nombroses tertúlies en mitjans de comunicació i en espais de debat polític, on ha mantingut una posició molt dura contra el procés.