El diputat de Sobiranistes --formació integrada en una coalició electoral amb ERC-- al Congrés, Joan Josep Nuet, ha descartat que es convoquin eleccions catalanes després de la sentència. Així, ha afirmat que seria negatiu: "Ara jo crec que el més important a la tardor és que no hi hagi eleccions. Ni eleccions catalanes ni eleccions generals".

Així, ha insistit que ara és el moment de fer reflexió estratègica i ha avisat que una convocatòria electoral l'impossibilita perquè els partits només mirarien a curt termini: "Ens agradaria que la tardor fos el moment de pensar-nos" perquè quan hi hagi eleccions els governs sàpiguen què fer.

"Retrets destructius"

Nuet ha demanat acabar amb els "retrets destructius" dins de la sobirania i ha rebutjat que es convoquin eleccions anticipades a Catalunya després de la sentència del judici del procés independentista en el Tribunal Suprem.

Ho ha dit després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de la ronda de contactes que li president ha impulsat amb partits i entitats sobiranistes per buscar una estratègia unitària de cara a la sentència del judici de l'1-O.

Nuet ha defensat que ara és el moment que la sobirania reflexioni i prepari una nova estratègia unitària per afrontar aquestes sentències, per la qual cosa ha demanat els partits "serenitat".

"Hem de fugir dels retrets destructius que no ens serveixen. Tot el que sigui criticar-nos, anul·lar-nos i pensar que l'enemic és dins i no fora és un error. Demano a totes les parts implicades serenitat, reflexió a llarg termini i unitat per fer una resposta adequada a la criminalització del moviment sobirania," ha afirmat.

Aquesta exigència arriba després que aquest dimecres els exconsellers d'ERC Anna Simó i Josep Huguet hagin anunciat que no aniran a la manifestació de la Diada organitzada per la ANC perquè considera que és una protesta "anti ERC" i són crítics amb la línia de l'entitat sobiranista.